Medicasoft este o companie americană ce ajută clienții să-și îmbunătățească calitatea asistenței medicale și eficiența furnizării de îngrijire. Implementează soluții tehnologice informaționale de sănătate avansate, incluzând software Electronic Health Record (EHR), Personal Health Record (PHR) și Health Information Service Provider (HISP), pentru a crea sisteme flexibile pentru furnizori și pacienți. Utilizând o tehnologie modernă și deschisă, arhitectura este bazată pe standarde pentru a proiecta soluțiile care să sprijine interoperabilitatea datelor, integrarea și implicarea pacientului.

Compania dezvoltă și personalizează platforme tehnologice pentru furnizorii de servicii, incluzând peste 200 de spitale, specializări și protocoale pentru tratamentul ambulatoriu.

Din 2011 am început parteneriatul profitabil cu Medicasoft ce a condus la realizarea până în prezent a peste 3 produse și 6 certificari.

Cel mai nou produs realizat se numește ehr.NXT, un software cu capabilități de cloud, eficient, interoperabil și personalizabil. Este de asemenea certificat pentru utilizare Meaningful Use Stage 2, pentru spitalizare și postspitalizare, incepând cu anul trecut.

Un alt rezultat din parteneriatul nostru cu Medicasoft este HealthCenter. HealthCenter este un portal pentru pacienți și o gestionare de date medicale personale (Personal health record – PHR), de unde fișele medicale pot fi transmise în mod electronic, în siguranță, către alți furnizori. Informațiile electronice ale pacientului sunt unite într-o singură înregistrare în portal și care, la rândul ei, este certificată pentru utilizare EHR Meaningful Use 2.

Produsele noastre realizate în parteneriat cu Medicasoft sunt certificate de HISP, adică datele electronice ale pacientului EHR sunt securizate în portalul pacientului sau în alte aplicații din domeniul sănătății. Astfel, noi am obtinut aprobarea și suntem acreditați de către DirectTrust EHNAC Healthcare Network Accreditation.